Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Äggstrykning | ||
2 st | Ägg | |
1 krm | Salt Fint | |
Garnering | ||
50 g | Sötmandel Spån | |
50 g | Strösocker | |
Kakdeg | ||
240 g | Vetemjöl | |
5 g | Bakpulver | |
80 g | Strösocker | |
20 g | Vaniljsocker | |
20 g | Kakao | |
150 g | Smör |
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda alla ingredienserna till en deg.
Väg upp bitar à 200 g och rulla ut dem lika långa som en bakplåt.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, två på varje plåt.
Vispa ihop ett helt ägg med en äggula.
Pensla längderna med äggstrykningen och strö över mandel och socker.
Baka längderna gyllenbruna i ca 15 minuter.
Skär dem i bitar à 12 g medan de är varma.
Bild:
Ulf Widell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kakao EKO/KRAV Fairtrade 250g Kung Markatta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla