Kladdkaka Grande
Kokbok

Kladdkaka Grande

30 minEnkelt
37,95 kr
8 portioner0,95 kr per portion
Jag tycker att det blir roligare om kladdkakan är lite högre än brukligt, därav detta recept med en något större sats än vanligt. En kladdkaka Grande. Fler recept: Kladdkakemuffins, Semmelkladdkaka, Citronkladdkaka med blåbär

3 dlStrösocker
1 mskVaniljsocker
1 krmSalt Fint
3 stÄgg
1 dlKakao
150 gMat & Bak Smör
3,5 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.

2

Smält smöret.

3

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.

4

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.

5

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.

Recept ur boken ”Bästa Kladdkakorna” skriven av Mia Öhrn (Massolit förlag).

Bild:

Stellan Herner