Kladdkakemuffins
Kokbok

Kladdkakemuffins

30 minEnkelt
100,90 kr
10 portioner1,12 kr per portion
Kladdkaka i miniformat! Kladdkakemuffins som bara måste provas, ett måste till helgfikat, kalaset eller när sötsuget är som störst! Blir ca 12 muffins. Fler recept: Kladdkaka, Vegansk kladdkaka (laktosfri), Kladdkaka i långpanna. Receptet kommer från kokboken "Studentköket" som är skriven och fotad av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlild. Boken ges ut av Ordalaget bokförlag.

0,5 tskBakpulver
0,75 dlKakao
1,5 tskVaniljsocker
2,5 dlVetemjöl
100 gMat & Bak Smör
2 stÄgg
1 krmSalt Fint
0,5 dlSirap Ljus
3 dlStrösocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.

2

Rör ihop socker, sirap och ägg. Blanda alla torra ingredienser för sig. Häll omväxlande ner smöret och de torra ingredienserna i äggblandningen.

3

Ställ 12 muffinsformar på en plåt och fyll dem med smet upp till lite mer än hälften.

4

Grädda i ca 15 minuter. Muffinsen ska vara kladdiga när du tar ut dem och det bildas en liten grop i mitten. Låt svalna.

5

Servera muffinsen som de är eller med en klick grädde.

Bild:

Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild