Gå vidare till huvudinnehåll
Chokladbollsrulltårta
Fridah Johansson

Chokladbollsrulltårta

1 t 30 minEnkelt
250,30 kr
1 portion 90,85 kr per portion
Chokladbollar är en älskad godsak, som går hem hos både stora och små! Här är en riktigt smaskig variant - chokladbollsrulltårta! Fylld med len smörkräm och färska hallon. Perfekt på barnkalas eller till fikat!

Dekoration
1 dlRiven kokos
Chokladbollssmet
6 mskKakao
2 dlStrösocker
200 gSmör
2 mskVaniljsocker
7 dlHavregryn
Fyllning
1 stÄgg
1,5 dlHallon
100 gSmör
2 dlFlorsocker
2 tskVaniljsocker
Instruktioner
1

Chokladbollssmet: Blanda alla ingredienser i en bunke till en smet.

2

Fyllning: Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och 1 äggula till en smet.

3

Lägg chokladbollssmeten mitt på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett till bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut smeten till en rektangel, ca 1 cm tjock. Försök få så raka kanter som möjligt, om de blir ojämna kan du skära till dem med kniv.

4

Bred på ett jämnt lager av fyllningen på chokladbollssmeten. Lägg på hallon i olika rader på fyllningen.

5

Rulla ihop chokladbollsrulltårtan med hjälp av bakplåtspappret den ligger på. Rulla så tajt som möjligt.

6

Låt ligga i kylen 1-2 timmar. Rulla chokladbollsrulltårtan i riven kokos innan servering.

Fotograf: Andrea Klintbjer

Bild:

Andrea Klintbjer