Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dekoration | ||
1 dl | Riven kokos | |
Chokladbollssmet | ||
6 msk | Kakao | |
2 dl | Strösocker | |
200 g | Smör | |
2 msk | Vaniljsocker | |
7 dl | Havregryn | |
Fyllning | ||
1 st | Ägg | |
1,5 dl | Hallon | |
100 g | Smör | |
2 dl | Florsocker | |
2 tsk | Vaniljsocker |
Chokladbollssmet: Blanda alla ingredienser i en bunke till en smet.
Fyllning: Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och 1 äggula till en smet.
Lägg chokladbollssmeten mitt på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett till bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut smeten till en rektangel, ca 1 cm tjock. Försök få så raka kanter som möjligt, om de blir ojämna kan du skära till dem med kniv.
Bred på ett jämnt lager av fyllningen på chokladbollssmeten. Lägg på hallon i olika rader på fyllningen.
Rulla ihop chokladbollsrulltårtan med hjälp av bakplåtspappret den ligger på. Rulla så tajt som möjligt.
Låt ligga i kylen 1-2 timmar. Rulla chokladbollsrulltårtan i riven kokos innan servering.
Fotograf: Andrea Klintbjer
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hallon Frysta 750g Magnihill
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant