Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
9 dl | Strösocker | |
2 msk | Vaniljsocker | |
0,5 tsk | Salt | |
2,25 dl | Kakao | |
400 g | Smör | |
8 st | Ägg | |
6 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Häll sockret i en stor bunke och häll över det smälta smöret. Blanda ihop socker och smör ordentligt och knäck sedan i äggen ett i taget.
Blanda ned kakao, vaniljsocker och salt. Rör ned mjölet och blanda ihop till en slät och glansig smet.
Smörj en långpanna, ca 30x40 cm med smör eller använd ett bakplåtspapper. Häll över smeten i långpannan.
Grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kolla med provsticka ett par minuter innan - tänk på att alla ugnar är olika så tiden beror både på ugn och hur kladdig du vill ha kakan.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g