Gå vidare till huvudinnehåll
Mjölkfri kladdkaka
Jannica Dahlin & Andrea Kondisz

Mjölkfri kladdkaka

45 minMedel
226,30 kr
10 portioner 15,09 kr per portion
En god och kladdig kladdkaka gjord på mjölkfritt margarin istället för smör. Perfekt till fikat eller till kalaset. Fler recept: Sötpotatis kladdkaka (glutenfri, laktosfri), Vegansk kladdkaka (laktosfri)

Tillbehör
2 dlVäxtbaserad Visp
250 gJordgubbar Färska
Kladdkaka
4 dlStrösocker
2 dlVetemjöl
4 stÄgg
1,5 krmSalt
1,5 dlKakao
200 gMargarin Mjölkfritt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175°.

2

Kladdkaka: Smält margarinet i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan och låt svalna något.

3

Vispa ihop socker och ägg i en bunke.

4

Blanda ihop vetemjöl, kakao och salt i en annan bunke. Vispa sedan ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa väl för att undvika klumpar.

5

Rör ner det avsvalnade margarinet i kladdkakssmeten.

6

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

7

Grädda i mitten av ugnen, ca 20-25 min. Vårt tips är att inte vara rädd om den ser för kletig ut, den stelnar efter att man tagit ut den.

8
  1. Tillbehör: Servera kladdkakan med uppvispad havregrädde och jordgubbarna.

Var inte rädd om den ser för kletig ut, den stelnar efter att man tagit ut den.

Bild:

Nurlan Emir