Gå vidare till huvudinnehåll
Kladdkaka med Dulce de leche
Madeleine Grem-Nielsen

Kladdkaka med Dulce de leche

45 minEnkelt
350,65 kr
8 portioner 17,48 kr per portion
En härligt kladdig kladdkaka, precis som den ska vara! Fler recept: Kladdkaka, Jordnötskladdkaka, Citronkladdkaka

Topping
150 gMörk chokladkaka
2 dlJordnötter Rostade
Kladdkaka
3 stÄgg
3 dlStrösocker
5 tskKakao
1 krmVaniljpulver
2 dlVetemjöl
150 gSmör
397 gKondenserad mjölk
Instruktioner
1

Börja med att koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i ca 3 timmar.

2

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker.

3

Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Rör om.

4

Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form. Bred sedan ut den karamelliserade mjölken och avsluta med resten av kladdkakesmeten.

5

Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter. Låt svalna något.

6

Hacka jordnötterna. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ner de hackade jordnötterna.

7

Toppa kladdkakan med den smälta chokladen och jordnötterna.

Bild:

Sanna Livijn Wexell