Potatissallad med sparris, fetaost och rostbiff
Mari Bergman

Potatissallad med sparris, fetaost och rostbiff

30 minEnkelt
313,50 kr
4 portioner54,01 kr per portion
En härligt vårig sallad med godsaker som sparris och rostbiff. Enkla och goda smaker som också gör sig perfekt på buffébordet.

Tillbehör
220 gRostbiff Pålägg
Potatissallad
50 gRuccolasallat
75 gFetaost
3 mskOlivolja
700 gPotatis Fast
100 gRädisor
0,5 stDill - färsk
0,5 stCitron
250 gSparris Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGurka
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Potatissallad: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten på låg värme ca 10 min. Var noga med att inte koka sönder den.

2

Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär varje sparris i 4 delar. Skölj och skiva rädisorna och skölj och skiva gurkan i halvmånar. Skölj och finhacka dill och persilja och skölj ruccolan. Skär fetaosten i små kuber. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål och tillsätt olja samt citronskal- och saft.

3

Sila av vattnet från potatisen och låt den svalna något och tillsätt den sedan till salladen. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Toppa potatissalladen med rostbiffsskivor.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 343 kcal, 21 g protein, 14 g fett, 32 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell