Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatissallad | ||
1 st | Gurka | |
70 g | Ruccolasallat | |
700 g | Potatis Fast | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 msk | Kapris, Hel | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 st | Dill - färsk | |
1 st | Lök | |
1 krm | Salt | |
Dressing | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
4 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
2 msk | Dijonsenap | |
Tillbehör | ||
230 g | Vegetariskt bacon | |
0,5 msk | Olivolja, Extra Virgin |
Potatissallad: Skala och klyfta potatisen och koka i saltat vatten till potatisen känns mjuk, ca 10-15 min.
Skala och finhacka löken. Skölj och tärna gurkan och skölj och skär sockerärtorna på längden. Lägg allting i en stor skål. Tillsätt sköljd ruccola, finhackad dill och persilja samt kapris till grönsakerna.
Dressing: Blanda samman balsamvinäger, senap, olja och honung i en liten skål.
Potatissallad: Sila av potatisvattnet och låt potatisklyftorna svalna lite. Blanda sedan samman med grönsakerna och tillsätt dressingen. Smaka av med salt, peppar och blanda om väl. Lägg upp salladen i en skål.
Tillbehör: Strimla bejkon och hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek bejkonstrimlorna så att de får lite stekyta och strö dem sedan över potatissalladen.
Näringsvärde: 461 kcal, 22 g protein, 22 g fett, 41 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel