Gå vidare till huvudinnehåll
Varmrökt makrillfilé med potatissallad
Mari Bergman

Varmrökt makrillfilé med potatissallad

15 minEnkelt
309,20 kr
4 portioner 38,16 kr per portion
En riktigt somrig sallad - Varmrökt makrillfilé med färskpotatissallad.

Sallad
350 gRökt Makrill
125 gKörsbärstomater
800 gFärskpotatis
50 gRuccolasallat
0,5 stRödlök
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
0,5 stGräslök - färsk
0,5 tskHonung
1 tskDijonsenap
0,5 dlOlivolja
1 mskVatten
1,5 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Skölj och koka potatisen i saltat vatten.

2

Dressing: Skölj och finhacka gräslök och blanda med olivolja, vatten, dijonsenap, balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar. Har du en matberedare så kan du mixa alla ingredienser.

3

Skölj ruccolan och cocktailtomaterna. Halvera tomaterna och skala och skiva rödlöken tunt.

4

Ta bort skinnet på makrillfiléerna och dela dem i mindre bitar.

5

Sila av potatisvattnet och dela potatisen på mitten. Blanda potatis, ruccola, tomater och rödlök med dressingen. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med makrillfiléerna.

Näringsvärde: 530 KCAL 30 G PROTEIN 18 G FETT 35 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd