Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 st | Sparris Färsk | |
1 st | Rädisor | |
800 g | Färskpotatis | |
50 g | Ruccolasallat | |
Dressing | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
3 msk | Olivolja | |
Lax | ||
500 g | Laxfilé | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Japansk soja | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader. Skär 3 st skåror i den hela laxfilén på längden, utan att skära igenom helt (om den inte redan är i skuren i bitar). Lägg laxen i en ugnsfast form och pressa över citronsaft och ringla över olivolja och soja. Skiva vitlöken och fyll i skårorna. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min för hel lax och 20 min för lax i portionsbitar.
Tvätta potatisen och skär den på mitten. Koka i saltat vatten ca 12- 15 min.
Skär bort den nedersta delen av sparrisen och dela dem på mitten. Koka i lite lättsaltat vatten ca 1-2 min. Spola dem kalla och lägg i en stor salladsskål. Skölj och skiva rädisorna och blanda med sparrisen.
Dressing: Mixa persilja med olivolja, vit balsamvinäger, salt och svartpeppar.
Häll av potatisvattnet och blanda ner potatisen i salladsskålen. Tillsätt persiljedressingen och sköljd sallad. Blanda runt ordentligt och servera till laxen.
Näringsvärde: 671 KCAL 41g Protein 36g Fett 44g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria