Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingspett med grillad paprika- och fetaostdipp och örtig potatissallad
Mari Bergman

Kycklingspett med grillad paprika- och fetaostdipp och örtig potatissallad

1 tEnkelt
364,45 kr
4 portioner 73,83 kr per portion
Härliga kycklingspett som kommer uppskattas av både stora och små. De serveras med en otroligt god dipp gjord på grillad spetspaprika och fetaost - en solklar favorit i sommar!

Kyckling
1 tskHonung Flytande
2 mskOlivolja
85 gCitron, (0,5 st)
0,5 tskSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskJapansk soja
600 gKyckling Minutfilé
Potatissallad
1 mskVit balsamvinäger
100 gRädisor
3 mskOlivolja
0,5 stBasilika - färsk
65 gSalladsmix
250 gSparris Färsk
700 gDelikatesspotatis
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 stGräslök - färsk
Paprika- och fetaostdipp
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt
0,5 stVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
100 gSpetspaprika
1 krmSvartpeppar Malen
150 gFetaost
1 tskVit balsamvinäger
Tillbehör
100 gSpetspaprika
Instruktioner
1

Kyckling: Skär varje kycklingfilé i två delar på längden. Blanda ihop riven vitlök med olja, soja, citronsaft, honung och salt direkt i en plastpåse. Lägg ner kycklingbitarna och låt marinera minst 30 min, men gärna över natten i kylen. Lägg spetten i blöt.

2

Potatissallad: Skölj och skrubba potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Sila av vattnet och låt potatisen kallna en aning.

3

Skölj salladen. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och dela sparrisen i 3 delar. Förväll i kokande vatten i ca 30 sek. Spola sedan sparrisen kall. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och finstrimla gräslök och finhacka basilika.

4

Dela potatisen på mitten och blanda med alla salladsingredienser och örter. Tillsätt olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till servering.

5

Kyckling: Trä kycklingen på spetten. Grilla kycklingspetten runt om i ca 7-10 min. Det går även bra att steka spetten i en panna, hetta då upp lite olja och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta.

6

Fetaostdipp: Grilla spetspaprikorna runt om i ca 7-10 min och vitlöken i ca 5 min samtidigt som kycklingen (på grillen eller i en stekpanna).

7

Mixa samman en av de grillade paprikorna och 3 vitlöksklyftor från den grillade vitlökshalvan med fetaost, olivolja, honung och vit balsamvinäger till en slät dipp. Smaka av med salt och peppar.

Servera de grillade kycklingspetten med potatissallad, paprika- och fetaostdipp samt den andra grillade paprikan.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 705 kcal, 44 g protein, 39 g fett, 42 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir