Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Olivolja | |
85 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Japansk soja | |
600 g | Kyckling Minutfilé | |
Potatissallad | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
100 g | Rädisor | |
3 msk | Olivolja | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
65 g | Salladsmix | |
250 g | Sparris Färsk | |
700 g | Delikatesspotatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gräslök - färsk | |
Paprika- och fetaostdipp | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Olivolja | |
100 g | Spetspaprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Fetaost | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
100 g | Spetspaprika |
Kyckling: Skär varje kycklingfilé i två delar på längden. Blanda ihop riven vitlök med olja, soja, citronsaft, honung och salt direkt i en plastpåse. Lägg ner kycklingbitarna och låt marinera minst 30 min, men gärna över natten i kylen. Lägg spetten i blöt.
Potatissallad: Skölj och skrubba potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Sila av vattnet och låt potatisen kallna en aning.
Skölj salladen. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och dela sparrisen i 3 delar. Förväll i kokande vatten i ca 30 sek. Spola sedan sparrisen kall. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och finstrimla gräslök och finhacka basilika.
Dela potatisen på mitten och blanda med alla salladsingredienser och örter. Tillsätt olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till servering.
Kyckling: Trä kycklingen på spetten. Grilla kycklingspetten runt om i ca 7-10 min. Det går även bra att steka spetten i en panna, hetta då upp lite olja och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta.
Fetaostdipp: Grilla spetspaprikorna runt om i ca 7-10 min och vitlöken i ca 5 min samtidigt som kycklingen (på grillen eller i en stekpanna).
Mixa samman en av de grillade paprikorna och 3 vitlöksklyftor från den grillade vitlökshalvan med fetaost, olivolja, honung och vit balsamvinäger till en slät dipp. Smaka av med salt och peppar.
Servera de grillade kycklingspetten med potatissallad, paprika- och fetaostdipp samt den andra grillade paprikan.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 705 kcal, 44 g protein, 39 g fett, 42 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria