Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatissallad | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
35 g | Färsk bladspenat | |
3 msk | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast | |
50 g | Rädisor | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
0,5 st | Rödlök | |
125 g | Sparris Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Riven Västerbottensost | |
Kyckling | ||
0,5 msk | Smör | |
0,5 msk | Olivolja | |
700 g | Majskycklingfile fryst | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Potatissallad: Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
Skölj rädisor, spenat och gräslök. Skala och finstrimla rödlöken. Ta bort det träiga från sparrisen och dela dem en gång diagonalt på längden. Skölj och skiva rädisorna. Finhacka gräslöken. Blanda ihop alla grönsaker i en stor skål.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Potatissallad: Skär potatisen i halvor när den har svalnat lite och blanda sedan med alla grönsaker och gräslöken. Tillsätt därefter olivolja, balsamvinäger och yoghurt och slutligen Västerbottensosten. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingfiléerna med Västerbottensslungad potatissallad.
Näringsvärde: 585 kcal, 49 g protein, 26 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla