Grillad kycklingfilé med Västerbottensslungad potatissallad
Mari Bergman

Grillad kycklingfilé med Västerbottensslungad potatissallad

30 minEnkelt
216,80 kr
4 portioner30,75 kr per portion
Lättlagad kycklingrätt med en supergod och krämig potatissallad som vi valt att smaksätta med Västerbottensost.

Potatissallad
1 dlYoghurt för Matlagning
35 gFärsk bladspenat
3 mskOlivolja
800 gPotatis Fast
50 gRädisor
2 mskVit balsamvinäger
1 krmSalt Fint
0,5 stGräslök - färsk
0,5 stRödlök
125 gSparris Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
75 gRiven Västerbottensost
Kyckling
0,5 mskMat & Bak Smör
0,5 mskOlivolja
700 gMajskycklingfile fryst
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Potatissallad: Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.

2

Skölj rädisor, spenat och gräslök. Skala och finstrimla rödlöken. Ta bort det träiga från sparrisen och dela dem en gång diagonalt på längden. Skölj och skiva rädisorna. Finhacka gräslöken. Blanda ihop alla grönsaker i en stor skål.

3

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

4

Potatissallad: Skär potatisen i halvor när den har svalnat lite och blanda sedan med alla grönsaker och gräslöken. Tillsätt därefter olivolja, balsamvinäger och yoghurt och slutligen Västerbottensosten. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingfiléerna med Västerbottensslungad potatissallad.

Näringsvärde: 585 kcal, 49 g protein, 26 g fett, 36 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd