Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Kycklingfrikadeller i tomatsås med ris

Foto: Malou Fickling Kycklingfrikadeller i tomatsås med ris

Italienska kycklingbullar i härlig tomatsås!(Tastelines Barnkasse v37 2016) (Tastelines matkasse v37 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Tomatsås: Skala och finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Hetta upp lite olja i en vid kastrull och fräs hälften av löken hastigt utan att den tar färg. Ha i tomatpurén och rosta tills det får en mörk färg, men inte bränd. Slå på balsamvinäger och låt det reducera i ca 10 sek. Tillsätt passerade tomater, honung, chilipulver, oregano och lantbuljong. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå och puttra på svag värme under lock.

3. Frikadeller: Lägg färsen i en bunke tillsammans med resten av den finhackade löken. Blanda i ägg, ströbröd, creme fraiche och krydda med basilika, salt och svartpeppar.

4. Fyll en bunke med ljummet vatten. Doppa händerna i vattnet och forma sedan stora bullar av färsen, ca 14 st. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingbullarna några minuter på varje sida. Lägg över kycklingbullarna i tomatsåsen och låt det småkoka i ca 10- 15 min under lock.

Tillbehör: Skölj salladen och gurkan. Skär salladen i stora bitar och skiva gurkan. Lägg upp på ett fat och ringla över lite olja och vinäger. Servera till kycklingfrikadellerna.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
KCAL: 514
Fett: 19 g
Protein: 37 g
Kolhydrater: 46 g

Ca 79,14 kr/port Summa 316,55 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Maria :

Riktigt tråkiga, smaklösa frikadeller!!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst