Kycklingfrikadeller i tomatsås med ris
Mari Bergman

Kycklingfrikadeller i tomatsås med ris

45 minEnkelt
401,45 kr
4 portioner34,88 kr per portion
Italienska kycklingbullar i härlig tomatsås!

Tillbehör
2 mskVinäger
3 mskOlivolja
0,5 stRomansallat
3 dlJasminris
0,5 stGurka
Tomatsås
370 gPasserade Tomater
2 tskHonung
1 krmChilipulver
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
1,5 tskTorkad oregano
1 tskLantbuljong
1 krmSalt Fint
1 mskBalsamvinäger
1 mskTomatpuré
1 klyftaVitlök Vanlig
Frikadeller
0,5 stGul lök
500 gKycklingfärs
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskOlivolja
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 stÄgg
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
1 tskBasilika - torkad
0,5 dlStröbröd
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Tomatsås: Skala och finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Hetta upp lite olja i en vid kastrull och fräs hälften av löken hastigt utan att den tar färg. Ha i tomatpurén och rosta tills det får en mörk färg, men inte bränd. Slå på balsamvinäger och låt det reducera i ca 10 sek. Tillsätt passerade tomater, honung, chilipulver, oregano och lantbuljong. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå och puttra på svag värme under lock.

3

Frikadeller: Lägg färsen i en bunke tillsammans med resten av den finhackade löken. Blanda i ägg, ströbröd, creme fraiche och krydda med basilika, salt och svartpeppar.

4

Fyll en bunke med ljummet vatten. Doppa händerna i vattnet och forma sedan stora bullar av färsen, ca 14 st. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingbullarna några minuter på varje sida. Lägg över kycklingbullarna i tomatsåsen och låt det småkoka i ca 10- 15 min under lock.

Tillbehör: Skölj salladen och gurkan. Skär salladen i stora bitar och skiva gurkan. Lägg upp på ett fat och ringla över lite olja och vinäger. Servera till kycklingfrikadellerna.

Näringsvärde: KCAL: 514 Fett: 19 g Protein: 37 g Kolhydrater: 46 g

Bild:

Malou Fickling