Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
1 st | Chilifrukter | |
1 msk | Basilika - torkad | |
2 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Torkad oregano | |
1,5 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 msk | Balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
4 dl | Svart Ris | |
125 g | Körsbärstomater | |
Biffar | ||
0,5 tsk | Chilipulver | |
1 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Cayennepeppar | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Vitpeppar Malen | |
1,5 tsk | Lökpulver | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
500 g | Kycklingfärs | |
1 st | Ägg | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Tillbehör: Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Späd med ytterligare 1-2 dl vatten om vattnet kokat bort innan riset kokat klart.
Tomatsås: Skala och finhacka gul lök och vitlök, kärna ur och finhacka chili så du får ca 1 msk (om du önskar en riktigt het tomatsås behåller du chilikärnorna). Smält kokosolja/olivolja i en kastrull och fräs gul lök, vitlök och chili i några minuter på medelstark värme. Akta så att vitlöken inte bränns vid. Tillsätt basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Låt vinägern fräsa till i kastrullen några sekunder. Häll i krossade tomater, rör runt och lägg på ett lock. Låt puttra på svag värme i cirka 30 minuter. Rör om då och då.
Biffar: Knäck ägget i en bunke och vispa lite lätt med en gaffel.
Skala och finhacka vitlök och blanda med ägget. Tillsätt kycklingfärs, lökpulver, paprikapulver, salt, cayennepeppar, chiliflakes, spiskummin och vitpeppar. Blanda om ordentligt med händerna och rulla 12 st golfbollsstora bollar.
Smält kokosolja/olivolja i en stekpanna och stek kycklingfärsbollarna på medelstark värme tills du får en fin stekyta, vänd dem ofta i stekpannan. Sänk därefter värmen på spisen till svag värme och låt bollarna stekas i ytterligare cirka 5-10 minuter, eller tills bollarna är genomstekta. Servera kycklingbollarna med ris, tomatsås och cocktailtomater.
Näringsvärde: 635 kcal, 38 g protein, 19 g fett, 75 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria