Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklinggryta med ris + Palak paneer med bröd och sallad
Mari Bergman

Kycklinggryta med ris + Palak paneer med bröd och sallad

30 minMedel
782,55 kr
8 portioner 54,20 kr per portion
Det här receptet ingår i Mathems Meal prep-koncept. Klicka hem ingredienser till 2 middagar för 4 personer. Konceptet går ut på att du lagar en större mängd av middagen i recept 1 som sedan blir grunden till recept 2. Du kan välja själv om du vill laga klart recept 2 samma dag och förvara i kylen till den dag du vill äta. Eller spara tillagad mat i matlådor och ha ingredienser klara för att laga recept 2 på max 10-20 min. Läs gärna igenom receptbeskrivningen innan du börjar laga för att underlätta din matlagning. I det här receptet lagar du en god kycklinggryta samt den indiska rätten palak paneer. Recepten ger 4 + 4 portioner. Lycka till! Se alla våra meal prep-recept här.

Sås
3 stKvisttomater
4 krmSalt
390 gKrossade Tomater
2 tskTorkad gurkmeja
2 stGul lök
2 mskGrönsaksbuljong Eko
3 mskOlivolja
2 tskGaram Masala
3 klyftaVitlök Vanlig
3 dlMatlagningsvin Vitt
250 mlHavrebaserad matlagning
2 krmCayennepeppar
1 dlVatten
2 krmSvartpeppar
4 mskFärsk ingefära
1 krmStrösocker
4 mskTomatpuré
Recept 1: Kycklinggryta
1 stPurjolök
4 krmSalt
550 gStrimlad kyckling
1 mskOlivolja
1 stRöd Paprika
2 krmSvartpeppar
Recept 2: Palak paneer med bröd
400 gPaneer
1 krmSvartpeppar
1 stBaguette
0,5 mskOlivolja
2 krmSalt
65 gFärsk bladspenat
Sallad
1 stMynta - färsk
1 krmSalt
0,5 mskOlivolja
1 stGurka
150 gSockerärta Färsk
2 tskVit balsamvinäger
Tillbehör
4 dlRis
Instruktioner
1

Recept 1: Kycklinggryta med ris, 30 min tillagning. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Sås: Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära och strimla tomaterna. Lägg tomaterna åt sidan.

3

Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala, gurkmeja och cayennepeppar. Tillsätt tomatpuré och socker och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och vatten och låt det puttra i 2-3 min.

4

Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Kyckling: Strimla paprika och purjolök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingstrimlor, paprika och purjolök i ca 5 min. Krydda med lite salt och peppar.

6

Sås: Tillsätt hälften av såsen till kycklingen och låt det puttra ihop. Häll över resten av såsen i en förvaringsburk och spara till recept 2.

Servera kycklinggrytan tillsammans med ris.

7

Recept 2 Palak paneer med bröd och sallad, 15 min, tillagning: Ta fram såsen från recept 1.

8
  1. Värm såsen i en vid kastrull.
9

Tärna paneerosten och stek i olja på medelhög värme runt om.

10

Tillsätt ost och spenat till såsen och smaka av med salt och peppar.puttra i 2-3 min.

11

Sallad: Hyvla remsor av gurka med en potatisskalare. Strimla sockerärtorna och finhacka myntan. Blanda samman i en skål och tillsätt salt, olja och balsamvinäger. Servera palak paneer med bröd och gurksallad vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir