Recept | Efterrätt och Godis | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Klassisk smulpaj med äpple

Foto: Sanna Livijn Wexell Klassisk smulpaj med äpple

Hemligheten bakom en perfekt äppelsmulpaj är att ha lite salt i degen, saltet lyfter äppelpajen till helt nya nivåer.

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

6 portioner:

Värm ugnen till 225 grader.

Skala och kärna ur äpplena. Skär sedan i smala klyftor och fördela i en smord ugnsfast form. Strö över kanel och socker, och rör om.

Knåda ihop smör, vetemjöl, havregryn, socker och salt till en smulig massa. Fördela över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 min.

Servera pajen med vaniljsås eller glass.

Recept: Julia Olsson
Foto: Sanna Livijn Wexell

Inköpslista

Ca 65,40 kr/port Summa 65,40 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst