Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Smör | |
2 dl | Havregryn | |
4 st | Äpplen | |
1 msk | Sirap Ljus | |
5 msk | Strösocker | |
2 tsk | Kanel Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop havregryn, socker och smör till en deg.
Skala och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel i en bunke.
Lägg äppelklyftorna i en pajform och strö över smuldegen. Ringla över sirapen.
Grädda i ugn ca 20 minuter.
Låt pajen svalna lite innan servering. Servera gärna med exempelvis lite vaniljvisp eller kvarg med vaniljsmak.
Fotograf: Andrea Klintbjer
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1