Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
1 st | Bittermandel | |
1 tsk | Fiberhusk | |
70 g | Bovetemjöl | |
120 g | Mandelmjöl | |
100 g | Strösocker | |
90 g | Majsstärkelse | |
100 g | Smör | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Salt Fint | |
Fyllning | ||
800 g | Svenska Äpplen | |
1 dl | Smör | |
0,5 dl | Calvados | |
120 g | Strösocker | |
Dekoration | ||
300 g | Svenska Äpplen | |
1 dl | Aprikosmarmelad |
• Värm ugnen till 225 grader. • Mixa eller blanda för hand ihop alla ingredienser till degen. • Tryck ut degen i en pajform, det är lättare än att kavla. • Grädda pajskalet i 10 minuter. • Låt pajskalet svalna. • Skala och kärna ur äpplena till fyllningen och dela ner dem i kuber. • Koka upp 4-6 äpplen, socker, calvados och smör i en kastrull. • Låt småkoka i 15–20 min tills äpplena mjuknat och det blivit ett grovt äppelmos. • Skiva 2-3 äpplena till dekorationen tunt. • Bred äppelmoset över pajskalet och lägg på äppelskivorna i ett vackert mönster. • Grädda hela pajen i 20–30 minuter tills äppelskivorna mjuknat. • Värm aprikosmarmeladen och sila bort eventuellt fruktkött. • Pensla äpplena med aprikosmarmeladen. • Servera pajen kylskåpskall med en klick crème fraiche eller vaniljglass.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt