Gå vidare till huvudinnehåll
American apple pie
Linnéa Seidel

American apple pie

1 t 30 minEnkelt
81,35 kr
10 portioner 3,40 kr per portion
Det här är en riktig ”farmor Anka paj”, dina gäster kommer garanterat bli imponerade om du bjuder på den till kaffet!

Pajdeg
2 tskStrösocker
1 tskSalt
1 dlVatten, kallt
9 dlVetemjöl
225 gSmör, kallt
Fyllning
1 stÄggulor
3 mskCitron
50 gSmör
6 stSvenska Äpplen
2 mskKanel
1 dlRåsocker Strö
Instruktioner
1

Pajdeg: blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare.

2

Skär smöret i små kuber och tillsätt dem.

3

Låt matberedaren snabbt pulsera ihop ingredienserna.

4

Tillsätt det kalla vattnet lite i taget. Degen skall fortfarande vara lite smulig.

5

Dela upp degsmulorna i två högar, arbeta snabbt samman till två degar. Platta ut varje deg till en ca 2 cm tjock platta. Svep in ordentligt i plastfolie och låt stå kallt i 60 minuter.

6

Fyllningen: börja med att kavla ut den ena av de två kylda pajdegarna.

7

Lägg den i en form och tryck till kanterna.

8

Skala och skiva äpplena, lägg dem i en bunke och strö över kanel och socker.

9

Ringla över citronsaften och blanda om.

10

Fyll pajskalet med äpplena, dela smöret i småbitar och fördela jämnt över pajen.

11

Kavla ut den sista pajdegen och lägg den över pajformen. Skär bort överflödig pajdeg och tryck ihop den övre med den undre. Gör ett par skåror i pajdegen.

12

Pensla med uppvispad äggula och strö eventuellt över lite strösocker.

13

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter.