Gå vidare till huvudinnehåll
Dödskallebål
Mari Bergman

Dödskallebål

2 tMedel
258,35 kr
12 portioner 10,10 kr per portion
Läskigaste bålen till halloween. Använd höstens äppelskörd eller klicka hem några och gör döskallar av dina äpplen. Pimpa bålen med gingerbeer för extra festlighet.
Ingredienser
8 stSvenska Äpplen
1 lÄppelmust
3 stKanel Hel
0,5 lGinger beer
Instruktioner
1

Värm ugnen till 125 grader.

2

Skala äpplen och skär ut öga, näsa och mun i form av en dödskalle. Skär bort en bit av andra halvan du inte skurit i och lägg alla äpplen med ansiktet upp på en plåt.

3

Baka äpplena i ca 1,5 timme.

4

Koka upp äppelmust med kanelstänger.

5

Häll över den varma äpplemusten i en skål och toppa med gingerbeer. Lägg ner dödskalleäpplena och servera ljummen.

Bild:

Christoffer Skogsmo