Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Russin | |
0,5 tsk | Kardemummakärnor | |
10 g | Nejlikor Hela, ca 6 st | |
1,5 st | Pomeransskal | |
1,5 dl | Vodka | |
1 msk | Ingefära Hackad | |
75 cl | Rött vin | |
1 st | Kanel Hel | |
1,5 dl | Strösocker |
I en burk med tättslutande lock lägger du kanel, nejlika, en bit torkad ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin.
Häll därefter på brännvin tills allt är helt täckt. Förslut burken och låt den stå i fyra dagar. Skaka burken då och då.
Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt sedan rödvin och ungefär hälften av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills dess att sockret löst sig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.
Häll upp på flaska och förvara glöggen svalt.
Bild:
Kerstin Eriksson