Chiliolja – grundrecept
Jimmy Guo

Chiliolja – grundrecept

15 minEnkelt
65,85 kr
1 portion13,16 kr per portion
Chiliolja är en bra bas om du vill laga kinesiskt. Funkar också fint som en smakrik topping. Använd gärna sichuanpeppar i basen och espelette peppar eller gochugaru som chiliflakes för bästa smak.

1 stStjärnanis
2 dlRapsolja
1 mskChilipeppar & -pulver
1 dlChiliflakes
1 stKanel Hel
Instruktioner
1

Lägg alla ingredienser förutom chiliflakes i en liten kastrull och sätt på medelvärme. Låt det bubbla på medelvärme i 125 grader i 10 minuter.

2

Lägg chiliflakes i en värmetålig skål och häll över oljan genom en sil. Rör om och låt svalna. Förvara chilioljan i en lufttät burk i rumstemperatur.

Bild:

Simon Bajada