Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
35 g | Machesallat | |
150 g | Sugarsnaps | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Rödlök | |
Pasta | ||
70 g | Citron, (0,5 st) | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt Fint | |
400 g | Farfalle | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Rödlök | |
250 g | Edamamebönor | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vatten | |
150 g | Färskost Naturell | |
0,5 st | Dill - färsk |
Koka upp saltat vatten till pastan. Ta fram och tina sojabönorna.
Tillbehör: Skölj salladsingredienserna. Dela sugar snapsen på längden och finstrimla löken. Blanda samman i en skål med salladen och ställ åt sidan till servering.
Pasta: Skala och skiva löken och skala och riv vitlöken.
Skölj citronen och riv skalet. Skölj och finhacka dillen. Lägg dill, citronskal och tinade sojabönor i en skål och ställ åt sidan.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Fräs lök och vitlök på låg värme i lite smör. Tillsätt färskost och låt det sjuda ihop i 3 min. Tillsätt 1 dl kokvatten från pastan och låt sjuda i ytterligare 3 min. Tillsätt sojabönor, dill och citronskal.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till färskostssåsen. Blanda om och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och dekorera med några dillvippor.
Ringla lite olja och vinäger över grönsakerna och servera till pastan.
Näringsvärde: 844 kcal, 22 g protein, 18 g fett, 85 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia