Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fyllning | ||
| 150 g | Smör | |
| 3 tsk | Kanel Malen | |
| 2 dl | Strösocker | |
| Garnering | ||
| 0,5 dl | Pärlsocker | |
| 1 st | Ägg | |
| 50 g | Jäst Söta Degar Färsk | |
| 150 g | Smör | |
| 5 dl | Mjölk | |
| 1 dl | Strösocker | |
| 15 dl | Vetemjöl | |
| 0,5 tsk | Salt | |
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll i mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
Smula ned jästen i en stor bunke. Häll över lite av degvätskan och rör om tills jästen är helt upplöst. Häll sedan över resten av degvätskan. Blanda ned strösocker, salt och 3/4 av vetemjölet, spara resten till utbakningen.
Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Täck degen med bakduk och låt jäsa ca 60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i 2 lika stora bitar, kavla ut degbitarna, en i taget. Bred ut rumsvarmt smör och pudra med strösocker och kanel.
Rulla ihop degen och klipp sedan ”flikar” (ungefär halva bullens tjocklek) med ca 2 cm mellanrum i längderna, vik varannan bit åt höger och varannan åt vänster. Låt längderna jäsa i ca 30 minuter.
Vispa upp ägg och pensla längderna, strö över pärlsocker och grädda sedan i ca 20 minuter eller tills längderna fått fin färg.
Bild:
Kerstin Eriksson

4,20 kr /st

99,00 kr /kg

15,67 kr /l

137,90 kr /kg

823,75 kr /kg

22,95 kr /kg

41,90 kr /kg

16,48 kr /kg

29,17 kr /kg