Bullkrans med kanel
Najla Gergi

Bullkrans med kanel

3 tEnkelt
68,85 kr
10 portioner1,77 kr per portion
En underbart saftig bullkrans som är lika snygg som god. Den passar perfekt till fikat eller kalaset. Receptet räcker till två kransar. Om det blir något över går bullkransen utmärkt att frysa in.

Fyllning
1 dlStrösocker
150 gMat & Bak Smör
2,5 mskKanel Malen
Garnering
0,5 dlPärlsocker
1 stÄgg
Deg
0,5 tskSalt Fint
25 gJäst Söta Degar Färsk
1 dlStrösocker
540 gVetemjöl
1 stÄgg
100 gMat & Bak Smör
3 dlMjölk
1 tskKardemumma Mald
Instruktioner
1

Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget.

3

Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

4

Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

5

Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut båda degbitarna till en varsin rektangel.

6

Fyllning: Blanda ihop smör, kanel och strösocker.

7

Bred ut hälften av smörblandningen på den ena degen och resten av smörblandningen på den andra degen.

8

Vetekrans: Rulla ihop degrektangeln till en rulle och forma den till en krans. Fäst ihop ändarna. Gör likadant med den andra degen.

9

Lägg kransarna på varsin plåt med bakplåtspapper. Förslag: Man kan ha en kakring eller liknande runt kransarna för att de ska få en fin rund form.

10

Klipp kransarna i centimetertjocka skivor. Dra ut/luta bitarna åt en och samma sida.

11

Låt kransarna jäsa under bakduk i ca 30-40 min.

12

Sätt ugnen på 200° (Eller 175° i varmluft).

13

Pensla kransarna med ägg och strö över pärlsocker.

14

Grädda kransarna i två omgångar längst ner i ugnen ca 30 min.

15

Låt kransarna svalna och servera.

Bild:

Nurlan Emir