Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Jordgubbsmousse till fyllning | ||
300 g | Jordgubbar, (7 dl) | |
3 msk | Syltsocker | |
1 krm | Salt Fint | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Citronjuice - råpressad | |
0,5 dl | Strösocker | |
Chokladmousse till fyllning | ||
4 dl | Vispgrädde | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
1 dl | Kakao | |
500 g | Zucchini, (5 dl) | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
3 dl | Strösocker | |
1 dl | Rapsolja | |
1 tsk | Bikarbonat | |
5 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Salt Fint | |
150 g | Mörk chokladkaka | |
3 st | Ägg |
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en brödform, 1 ½ liter, eller en springform med diametern 21 cm.
Vispa ägg och socker pösigt.
Riv zucchinin så att du får 5 dl. Grovriv chokladen. Tillsätt resten av ingredienserna till äggsmeten och vispa smeten klumpfri.
Häll smeten i formen och grädda i cirka 1 timme eller tills en provsticka kommer upp torr. Täck kakan med bakplåtspapper om den får mycket färg.
Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Låt svalna helt med formen på.
Jordgubbsmousse: Lägg 5 deciliter jordgubbar i en kastrull tillsammans med socker och syltsocker. Sjud blandningen i 5 minuter och mixa den sedan hastigt till slät konsistens.
Tillsätt färskpressad citronsaft och några nypor salt. Låt svalna helt.
Finhacka resten av jordgubbarna och rör ner i bärmoset. Vispa grädden hårt och rör ner i moset. Låt moussen stå i kylen i några timmar.
Chokladmousse: Hacka chokladen. Smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
Låt svalna och vänd sedan ner den i grädden. Dela den runda kakan i tre tårtbottnar.
Fyll tårtan med mousserna och spritsa eventuellt lite mousse på toppen. Garnera gärna med flisad choklad.
Bild:
Karoline Jönsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
4 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Kakao EKO/KRAV Fairtrade 250g Kung Markatta