Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
chokladkräm | ||
130 g | Vispgrädde | |
90 g | Ägg | |
25 g | Honung Flytande | |
130 g | Mörk chokladkaka | |
Mördeg | ||
360 g | Vetemjöl | |
250 g | Smör | |
4 msk | Vispgrädde | |
90 g | Florsocker |
Börja med mördegen genom att blanda socker och smör med degkrok eller för hand. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en deg. Låt degen vila i kylen en stund, gärna över natten.
Kavla eller tryck ut degen så att den blir ca 3 mm och fodra en form. Gör små hål i botten med en gaffel, så blir det färre luftbubblor.
Grädda tarteskalet i ugnen på 180°C i 10–15 min tills det är vackert gyllenbrunt. Låt det svalna lite.
För att göra krämen, koka först upp grädde och honung. Häll det i omgångar över den hackade chokladen och rör tills den har smält. Dela äggen och tillsätt äggulorna en i taget. Värm blandningen i vattenbad till cirka 85°C. Rör oavbrutet!
Häll krämen i skalet. När pajen blivit ljummen serverar du den med en klick lättvispad grädde smaksatt med en skvätt punsch. Rom eller Bailey’s fungerar också.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant