Gå vidare till huvudinnehåll
Ljummen chokladtarte
Hemmakock

Ljummen chokladtarte

30 minMedel
144,80 kr
8 portioner 8,30 kr per portion
Även när tarten har svalnat är den knapriga bottnen och den fruktiga chokladkrämen en himmelsk kombination.

chokladkräm
130 gVispgrädde
90 gÄgg
25 gHonung Flytande
130 gMörk chokladkaka
Mördeg
360 gVetemjöl
250 gSmör
4 mskVispgrädde
90 gFlorsocker
Instruktioner
1

Börja med mördegen genom att blanda socker och smör med degkrok eller för hand. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en deg. Låt degen vila i kylen en stund, gärna över natten.

2

Kavla eller tryck ut degen så att den blir ca 3 mm och fodra en form. Gör små hål i botten med en gaffel, så blir det färre luftbubblor.

Grädda tarteskalet i ugnen på 180°C i 10–15 min tills det är vackert gyllenbrunt. Låt det svalna lite.

3

För att göra krämen, koka först upp grädde och honung. Häll det i omgångar över den hackade chokladen och rör tills den har smält. Dela äggen och tillsätt äggulorna en i taget. Värm blandningen i vattenbad till cirka 85°C. Rör oavbrutet!

4

Häll krämen i skalet. När pajen blivit ljummen serverar du den med en klick lättvispad grädde smaksatt med en skvätt punsch. Rom eller Bailey’s fungerar också.