Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Florsocker | |
100 g | Sötmandel Naturell | |
75 g | Smör | |
1 st | Citron | |
5 st | Ägg | |
150 g | Mörk Blockchoklad | |
3 dl | Vispgrädde |
Bryt chokladen i små bitar, lägg 50 gram åt sidan och lägg 100 gram i en skål med smöret.
Smält smöret och chokladen.
Vispa äggulorna luftiga i en skål och äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett riktigt fast skum i en annan skål.
Blanda sedan äggulor, nötmal, chokladsmöret och sötningsvarianten till en kräm och vänd ihop det med äggvitan.
Häll smeten i en smord 24 cm form, gärna springform. Peta ner restrerande choklad i smeten och grädda i 175 grader i 25-35 minuter.
Servera med vispad grädde.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla