Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kokostosca | ||
1 dl | Sirap Ljus | |
2 dl | Strösocker | |
200 g | Riven kokos, ca 4 dl | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
60 g | Smör | |
Kladdkaka | ||
2 dl | Råsocker Strö | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
4 st | Ägg | |
100 g | Smör |
Sätt ugnen på 200°.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smöra kanten.
Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.
Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör tills chokladen smält.
Rör ihop socker och ägg och blanda ordentligt med chokladsmeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15 min.
Kokostosca:
Koka ihop allt utom kokosflingor i ca 3 min.
Rör ner kokosflingorna.
Ta ut kakan och häll toscasmeten över chokladkakan. Grädda kakan igen mitt i ugnen tills kokostoscan får en gyllenbrun färg, ca 10 min.
Låt kakan svalna och ställ i kyl i minst 2 timmar, gärna över natten.
Servera med vispad grädde.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt