Gå vidare till huvudinnehåll
Kladdkaka med toscatäcke
Samarbete

Kladdkaka med toscatäcke

30 minEnkelt
206,20 kr
1 portion 129,97 kr per portion
Ca 10 bitar. Sugen på att variera kladdkakan? Släng på lite seg toscatopping av kokos så finns det goda chanser att dina söndagsfikagäster kommer tillbaka. Fairtrade-märkta ingredienser gör skillnad för odlare. I den här kladdkakan har vi använt Fairtrade-märkt choklad, socker och kokos. Kakao, rörsocker och kokosnötter är råvaror som ofta odlas i länder med utbredd fattigdom. Med Fairtrade får den som odlat råvaran bättre villkor och försörjning. Läs mer på Fairtrade.se.

Kokostosca
1 dlSirap Ljus
2 dlStrösocker
200 gRiven kokos, ca 4 dl
1,5 dlVispgrädde
60 gSmör
Kladdkaka
2 dlRåsocker Strö
200 gMörk chokladkaka
4 stÄgg
100 gSmör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200°.

2

Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smöra kanten.

3

Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.

4

Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör tills chokladen smält.

5

Rör ihop socker och ägg och blanda ordentligt med chokladsmeten.

6

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15 min.

Kokostosca:

7

Koka ihop allt utom kokosflingor i ca 3 min.

8

Rör ner kokosflingorna.

9

Ta ut kakan och häll toscasmeten över chokladkakan. Grädda kakan igen mitt i ugnen tills kokostoscan får en gyllenbrun färg, ca 10 min.

10

Låt kakan svalna och ställ i kyl i minst 2 timmar, gärna över natten.

11

Servera med vispad grädde.