Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajdeg | ||
75 g | Smör | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
0,75 dl | Kvarg 10 procent | |
Fyllning | ||
3 dl | Mellanmjölk | |
3 st | Ägg | |
100 g | Roquefort | |
0,5 tsk | Salt | |
1,5 dl | Riven Magerost | |
1 krm | Svartpeppar |
Hacka smöret och blanda med mjölet till en gryning massa. Tillsätt kesella och blanda snabbt till en deg.
Tryck ut degen i 16–18 små aluminium formar. Ställ formarna i kylen och låt dem vila i ca 30 minuter.
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Rör ner den rivna osten.
Smula mögelosten och fördela den i aluminiumformarna. Häll över äggstanningen.
Grädda på 225 grader i cirka 15 minuter.
Bild:
Ann-Charlotte Fägerlind
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria