Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Digestive botten | ||
1 st | Ägg | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
125 g | Smör | |
75 g | Digestive original | |
2 msk | Strösocker | |
Fyllning | ||
200 g | Färskost Naturell | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
1,75 g | Vispgrädde | |
1 dl | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
1 st | Citron |
Botten är spröd och extra god. Kan serveras med färska bär. Den håller sig utmärkt ett par dagar i kyl.
Grundreceptet nedan gäller för 12 bitar:
Pajdeg: 5 digestivekex (75 g) 1 1/2 dl vetemjöl 2 msk strösocker 125 g kallt smör i kuber 1 äggula
Fyllning: 200 g philadelphiaost 1 3/4 dl vispgrädde 2 ägg 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker rivet skal av 1/2 citron 1 msk pressad citronsaft
Tillbehör: bär
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Kör kexen i matberedare till fina smulor. Blanda ner mjöl, socker och smör och kör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och kör ihop till en deg. Kexen kan också rivas på den fina sidan av rivjärnet eller smulas i en mortel och sedan blandas degen snabbt ihop med fingertopparna.
Lägg degen i en form (24 cm i diam) med löstagbar kant. Strö över lite vetemjöl och tryck ut degen i formen. Låt vila i kyl ca 30 min.
Förgrädda bottnen mitt i ugnen 12-15 min. Rör ut philadelphiaost med grädde och tillsätt sedan resterande ingredienser till fyllningen. Vispa fyllningen slät eller kör med stavmixer.
Häll fyllningen i pajformen och grädda ytterligare 30 min. Stäng av ugnen och låt stå kvar i 30 min. Låt svalna.
Servera gärna med färska bär.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla