Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri ädelostpaj
Malin Andersson

Glutenfri ädelostpaj

1 tMedel
207,25 kr
6 portioner 17,57 kr per portion
Läcker ädelostpaj med spenat och lök. Gott till vardag och fest! Tips: Pajdegen kan göras med vanligt vetemjöl också.

Fyllning:
300 gSpenat Hackad Fryst
140 gÄdelost
0,5 tskSalt
50 gRiven Ost
1 krmSpiskummin
1 krmSvartpeppar Malen
1 stRödlök
Pajdeg:
0,5 tskSalt
150 gSmör
1 mskVatten
3 dlBovetemjöl
Äggstanning:
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlStandardmjölk
3 stÄgg
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Arbeta ihop rumsvarmt smör, mjöl och salt. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

2

Hacka och fräs löken i smör tills den blivit mjuk. Ta upp löken ur stekpannan och ställ åt sidan.

3

Knäck äggen i en skål och vispa ihop med mjölk, salt och peppar.

4

Tryck ut degen tunt i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt vila i kyl medan du förbereder resten av ingredienserna. Fyllning:

5

Häll ut den frysta spenaten stekpannan och låt den tina på låg värme tills den blivit mindre vattning. Tillsätt lök samt kryddor, blanda väl och låt puttra ytterligare 2 min.

6

Häll äggstanningen över spenatblandningen. Toppa med riven ost och resten av ädelosten.

7

Riv ädelosten och fördela 2/3 i pajskalet, spara sista delen till topping. Fördela spenatblandningen över den rivna ädelosten. Äggstanning:

8

Grädda i ugn ca 35 minuter, låt vila en stund innan servering.

Bild:

Kerstin Eriksson