Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning: | ||
300 g | Spenat Hackad Fryst | |
140 g | Ädelost | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
50 g | Riven Ost | |
1 krm | Spiskummin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Rödlök | |
Pajdeg: | ||
0,5 tsk | Salt Fint | |
150 g | Mat & Bak Smör | |
1 msk | Vatten | |
3 dl | Bovetemjöl | |
Äggstanning: | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Standardmjölk | |
3 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt Fint |
Arbeta ihop rumsvarmt smör, mjöl och salt. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen tunt i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt vila i kyl medan du förbereder resten av ingredienserna. Fyllning:
Hacka och fräs löken i smör tills den blivit mjuk. Ta upp löken ur stekpannan och ställ åt sidan.
Häll ut den frysta spenaten stekpannan och låt den tina på låg värme tills den blivit mindre vattning. Tillsätt lök samt kryddor, blanda väl och låt puttra ytterligare 2 min.
Riv ädelosten och fördela 2/3 i pajskalet, spara sista delen till topping. Fördela spenatblandningen över den rivna ädelosten. Äggstanning:
Knäck äggen i en skål och vispa ihop med mjölk, salt och peppar.
Häll äggstanningen över spenatblandningen. Toppa med riven ost och resten av ädelosten.
Grädda i ugn ca 35 minuter, låt vila en stund innan servering.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Spenat Hackad Fryst 450g Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Spiskummin Malen 33g Kockens
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla