Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning: | ||
300 g | Spenat Hackad Fryst | |
140 g | Ädelost | |
0,5 tsk | Salt | |
50 g | Riven Ost | |
1 krm | Spiskummin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Rödlök | |
Pajdeg: | ||
0,5 tsk | Salt | |
150 g | Smör | |
1 msk | Vatten | |
3 dl | Bovetemjöl | |
Äggstanning: | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Standardmjölk | |
3 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt |
Arbeta ihop rumsvarmt smör, mjöl och salt. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Hacka och fräs löken i smör tills den blivit mjuk. Ta upp löken ur stekpannan och ställ åt sidan.
Knäck äggen i en skål och vispa ihop med mjölk, salt och peppar.
Tryck ut degen tunt i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt vila i kyl medan du förbereder resten av ingredienserna. Fyllning:
Häll ut den frysta spenaten stekpannan och låt den tina på låg värme tills den blivit mindre vattning. Tillsätt lök samt kryddor, blanda väl och låt puttra ytterligare 2 min.
Häll äggstanningen över spenatblandningen. Toppa med riven ost och resten av ädelosten.
Riv ädelosten och fördela 2/3 i pajskalet, spara sista delen till topping. Fördela spenatblandningen över den rivna ädelosten. Äggstanning:
Grädda i ugn ca 35 minuter, låt vila en stund innan servering.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla