Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 1 st | Gul lök | |
| 250 g | Färska champinjoner | |
| 100 g | Syltlök, (15 st) | |
| 4 msk | Vetemjöl | |
| 5 g | Oxbuljong, (4 dl färdig buljong) | |
| 1 st | Färsk timjan | |
| 2 st | Morötter | |
| 75 cl | Rött vin | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 kg | Högrev | |
| 2 msk | Smör | |
| 200 g | Bacon Tärnat | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
Hacka den gula löken i mindre bitar.
Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.
Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.
Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.
Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål
Dela eventuellt champinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i smör. Lägg över i en skål
Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.
Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök
När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.
Garnera med färsk timjan och servera med gott bröd och kokt mjölig potatis, stekt potatis eller ris.

19,67 kr /kg

71,80 kr /kg

134,21 kr /kg

134,75 kr /kg

13,95 kr /kg

97,27 kr /l

21,95 kr /st

165,83 kr /kg

142,50 kr /kg

8,98 kr /kg

5,65 kr /l

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

34,50 kr