Gå vidare till huvudinnehåll
LCHF-tårta med chokladkräm på mandelbotten

LCHF-tårta med chokladkräm på mandelbotten

1 tEnkelt
215,35 kr
4 portioner 28,01 kr per portion
LCHF-tårta med chokladkräm på mandelbotten

3 stÄgg
4 dlVispgrädde
1 dlStandardmjölk
2 dlHallon
180 gMörk Blockchoklad
1 tskVaniljsocker
100 gSötmandel Naturell
Instruktioner
1

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i den malda mandeln. Bred ut i en form med löstagbar botten. Du kan eventuellt lägga ett smörpapper i botten av formen. Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 10-15 min, botten ska bli ganska fast.

Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.

2

Koka upp 2 dl av grädden, lägg ner chokladen och låt den smälta.

3

Rör ihop ägg och mjölk i en skål.

4

Häll över den avsvalnade grädd/chokladblandningen över ägg och mjölkblandningen och rör ihop.

Sänk ugnsvärmen till ca 160 grader, häll smeten i formen över mandelbottnen och grädda i ytterligare ca 20-25 min, eller tills fyllningen stelnat något. Den kan gärna vara lite lös i mitten.

5

Ta ut formen ur ugnen och låt kakan kallna helt. Lossa sedan tårtan försiktigt från formen med en tunn kniv och lossa från formens kant.

Servera med hallon och vispgrädde till.