Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Hallonmousse | ||
1,5 dl | Vispgrädde | |
0,75 dl | Strösocker | |
200 g | Färskost Naturell | |
250 g | Hallon | |
Tårtbotten | ||
75 g | Smör | |
3 tsk | Bakpulver | |
2 dl | Standardmjölk | |
3 st | Ägg | |
0,75 dl | Kakao | |
2 dl | Vetemjöl | |
3 dl | Strösocker | |
4 tsk | Kaffe | |
Att breda på | ||
3 dl | Vispgrädde |
Börja med botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll ner smörmjölken i äggblandningen och rör försiktigt tills du får en slät smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten och blanda. Blanda i kaffet, som helst skall vara starkt. Häll smeten i en smord form, 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 40 minuter. Prova med sticka om kakan är klar. Låt kakan svalna helt.
Gör hallonmousse medan kakan är i ugnen: Mixa hallon till en puré med socker. Vispa grädden fast. Blanda hallonen med färskosten. Vänd försiktigt ner grädden. Låt stå i kylen ett tag innan användning.
Lägg handen på kakan och skär den med en lång kniv så att du får tre bottnar. Lägg en botten på ett tårtfat och lite av hallonmoussen på. Lägg på en till botten och mer hallonmousse, och avsluta med den tredje bottnen.
Vispa grädden och bred på tårtan. Dekorera med marsipan, lösgodis eller strössel.
Bild:
Linnea Swärd
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Hallon Frysta 750g Magnihill
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla