Gå vidare till huvudinnehåll
Niclas chokladmousse med färska hallon
Mari Bergman & Niclas Lij

Niclas chokladmousse med färska hallon

2 tEnkelt
139,80 kr
2 portioner 43,06 kr per portion
Ljuvligt fluffig chokladmousse med färska bär och mörk choklad. Denna dessert passar perfekt att servera till alla hjärtans dag som en del i en lyxig trerättersmeny! Fler chokladmousserecept: Lchf chokladmousse, Moccamousse

Topping
0,5 dlVispgrädde
125 gHallon Färska
30 gMörk chokladkaka
Chokladmousse
2 stÄgg
1 krmFlingsalt
70 gMörk chokladkaka
1,5 mskStrösocker
0,75 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Chokladmousse: Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).

2

Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt hälften av strösockret samt flingsalt. Ta av från värmen.

3

Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker. Vispa grädden.

4

Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner den vispade grädden.

5

Vänd ner den vispade äggvitan.

6

Häll upp moussen i glas/koppar och ställ in i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.

7

Toppa chokladmoussen vid servering med lite extra vispad grädde på toppen och färska hallon. Riv över lite choklad och servera.

Bild:

Sofia Törnqvist