Gå vidare till huvudinnehåll
Wokad fläskkarré med svamp och purjo
Hemmakock

Wokad fläskkarré med svamp och purjo

30 minEnkelt
294,50 kr
4 portioner 34,31 kr per portion
Supergott och enkelt recept från ICA-kuriren

2 mskKinesisk soja
2 mskJordnötsolja
600 gFläskkarré Skivor
2 tskStrösocker
2 stPurjolök
2 mskSesamolja
20 gFärsk ingefära
6 stFärska champinjoner
1 tskSalt
20 gChili
2 mskMatlagningsvin Vitt
Instruktioner
1

Strimla fläskkarrén tunt på tvären, blanda med salt, soja, socker, vin och sesamolja, låt marinera medan riset kokar.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Borsta av och skär svampen i klyftor. Snitta upp och skölj purjon noga, skiva den vita delen. Riv ingefäran. (Använd 6 cm)

Börja woka när riset är klart. Hetta upp jordnötsoljan i en stekpanna, stek köttet hastigt på hög värme, tillsätt sedan svamp, purjo, chili, ingefära och eventuell överbliven marinad, fräs ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera.