Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vitkålssallad | ||
300 g | Vitkål | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1,5 dl | Basmatiris | |
Yakiniku | ||
0,5 dl | Japansk soja | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Lövbiff | |
1 msk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 dl | Vatten |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Yakiniku: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med soja, honung och sambal oelek i en skål.
Skiva köttet tunt och lägg ner i såsen. Låt stå och dra i 5 min.
Vitkålssallad: Strimla vitkålen tunt och blanda med rivet limeskal, limesaft, olja och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Yakiniku: Hetta upp en stekpanna med olja rykande het. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 3-4 min. Tillsätt vatten när köttet har en fin stekyta och låt det koka in snabbt.
Servera yakinikun med ris och vitkålssallad.
Näringsvärde: 706 kcal, 64 g protein, 19 g fett, 66 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Lövbiff Skivad Smak av Gotland