Yakiniku med syrlig vitkålssallad
Mari Bergman

Yakiniku med syrlig vitkålssallad

20 minEnkelt
248,75 kr
2 portioner40,12 kr per portion
En snabb och lättlagad rätt med mycket smak.

Vitkålssallad
300 gVitkål
0,5 mskRapsolja
1 stLime
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
Tillbehör
1,5 dlBasmatiris
Yakiniku
0,5 dlJapansk soja
0,5 mskFärsk ingefära
1 klyftaVitlök Vanlig
400 gLövbiff
1 mskHonung Flytande
0,5 tskSambal Oelek
1 mskRapsolja
0,5 dlVatten
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Yakiniku: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med soja, honung och sambal oelek i en skål.

3

Skiva köttet tunt och lägg ner i såsen. Låt stå och dra i 5 min.

4

Vitkålssallad: Strimla vitkålen tunt och blanda med rivet limeskal, limesaft, olja och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.

5

Yakiniku: Hetta upp en stekpanna med olja rykande het. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 3-4 min. Tillsätt vatten när köttet har en fin stekyta och låt det koka in snabbt.

6

Servera yakinikun med ris och vitkålssallad.

7

Näringsvärde: 706 kcal, 64 g protein, 19 g fett, 66 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir