Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Snabbkimchi | ||
1 tsk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Salladskål | |
250 g | Rättika | |
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Lime | |
1 tsk | Salt | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
Sås | ||
1 st | Köttbuljong | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 dl | Japansk soja | |
0,5 dl | Honung Flytande | |
1 tsk | Majsstärkelse | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Vatten | |
Kött | ||
150 g | Färska champinjoner | |
0,5 st | Purjolök | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Rapsolja | |
600 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Blanda alla ingredienser utom majsstärkelsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt den koka ytterligare några minuter under omrörning.
Snabbkimchi: Skala, skölj och strimla rättikan och salladskålen tunt. Blanda dem i en skål. Skala och riv ingefäran. Blanda ihop ingefära, sambal oelek, pressad limesaft, honung, olja och salt i en liten skål. Vänd ner det i kålen och blanda om ordentligt. Låt det stå och dra till servering.
Kött: Skölj och strimla purjolöken. Putsa och skiva champinjonerna tunt. Skala och skiva morötterna tunt. Skär sidfläsket i tunna skivor.
Stek sidfläsket krispigt på båda sidor i en varm panna utan fett. Häll över de stekta fläsket på en tallrik med hushållspapper. Hetta upp lite olja i stekpannan och fräs grönsakerna tills de fått fin färg. Lägg tillbaka fläsket i pannan och häll på såsen. Låt det koka ihop några minuter.
Servera köttet med ris och kimchi.
Näringsvärde: Kcal: 863 Fett: 50 g Protein: 25 g Kolhydrater: 64 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt