Gå vidare till huvudinnehåll
Veganburgare med avokadokräm och picklad lök
Mari Bergman

Veganburgare med avokadokräm och picklad lök

40 minEnkelt
359,35 kr
4 portioner 52,15 kr per portion
Imponerande vegansk burgare som toppas med läckra tillbehör, vad sägs om krämig avokadokräm, chilimajonnäs och picklad lök? Vår veganburgare gör ingen besviken! Tips! Låt sojabönorna tina innan tillagning.

Avokadokräm
1 krmSvartpeppar Malen
1 stMynta - färsk
2 stAvokado
1 stCitron
100 gEdamamebönor
2 mskOlivolja
1 krmSalt
Chilimajjo
3 tskSriracha
1 dlVegansk majonnäs
1 krmSalt
Burgare
2 mskOlivolja
0,5 tskSalt
0,5 stGurka
4 stHamburgerbröd
1 krmSvartpeppar Malen
700 gVegetarisk Färs
0,5 stKrispsallat
1 stGul lök
Picklad lök
2 stRödlök
4 mskVitvinsvinäger
1 stLime
2 dlVatten
2 mskStrösocker
2 krmSalt
Instruktioner
1

Picklad lök: Skala och skiva rödlöken i tunna ringar och lägg i en skål.

2

Blanda limesaft, vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull och värm på spisen så att sockret löser sig. Slå lagen över löken och låt det dra till servering.

3

Avokadokräm: Mixa samman avokadokött, tinade sojabönor, olivolja, rivet citronskal, citronsaft och mynta till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

4

Chilimajjo: Blanda majonnäs med srirachasås och smaka av med salt.

5

Burgare: Blanda färsen med salt och peppar.

6

Finhacka löken och fräs den mjuk i 1 msk olja. Tillsätt löken till färsen och blanda om. Forma fyra burgare och stek i 1 msk olja i en varm panna ca 5-7 min/sida.

7

Det går även att grilla burgarna i ett grillgaller på utegrillen om du föredrar det.

8

Skölj salladsblad och hyvla 8 långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare.

9

Montering: Bred chilimajjo i botten av varje bröd. Lägg på salladsblad och burgare. Toppa med avokadokräm, gurkskivor och picklad lök. Lägg på överdelen av bröden, ät och njut!

10

Näringsvärde: 901 kcal, 36 g protein, 66 g fett, 59 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir