Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Avokadokräm | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Mynta - färsk | |
2 st | Avokado | |
1 st | Citron | |
100 g | Edamamebönor | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
Chilimajjo | ||
3 tsk | Sriracha | |
1 dl | Vegansk majonnäs | |
1 krm | Salt Fint | |
Burgare | ||
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
0,5 st | Gurka | |
4 st | Hamburgerbröd | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
700 g | Vegetarisk Färs | |
0,5 st | Krispsallat | |
1 st | Gul lök | |
Picklad lök | ||
2 st | Rödlök | |
4 msk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Lime | |
2 dl | Vatten | |
2 msk | Strösocker | |
2 krm | Salt Fint |
Picklad lök: Skala och skiva rödlöken i tunna ringar och lägg i en skål.
Blanda limesaft, vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull och värm på spisen så att sockret löser sig. Slå lagen över löken och låt det dra till servering.
Avokadokräm: Mixa samman avokadokött, tinade sojabönor, olivolja, rivet citronskal, citronsaft och mynta till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Chilimajjo: Blanda majonnäs med srirachasås och smaka av med salt.
Burgare: Blanda färsen med salt och peppar.
Finhacka löken och fräs den mjuk i 1 msk olja. Tillsätt löken till färsen och blanda om. Forma fyra burgare och stek i 1 msk olja i en varm panna ca 5-7 min/sida.
Det går även att grilla burgarna i ett grillgaller på utegrillen om du föredrar det.
Skölj salladsblad och hyvla 8 långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare.
Montering: Bred chilimajjo i botten av varje bröd. Lägg på salladsblad och burgare. Toppa med avokadokräm, gurkskivor och picklad lök. Lägg på överdelen av bröden, ät och njut!
Näringsvärde: 901 kcal, 36 g protein, 66 g fett, 59 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko