Peach Melba med kokosgrädde, vegansk maräng och kanderade pistagenötter
Mari Bergman

Peach Melba med kokosgrädde, vegansk maräng och kanderade pistagenötter

2 tMedel
413,50 kr
4 portioner37,98 kr per portion
En underbar vegansk dessert med hemgjorda maränger, sorbet, persikor och vispad kokosgrädde. Använd en vispbar kokosgrädde från Renée Voltaire för bästa resultat. Passar perfekt som nyårsdessert i en nyårsmeny.

Peach Melba
500 gHallonsorbet
200 gPersika Konserverad
125 gHallon Färska
0,25 stMynta - färsk
500 gMangosorbet
2 mskCitron, ca 0,5 st
400 mlKokosgrädde
Veganska maränger
380 gKikärtor Kokta
0,5 tskVaniljsocker
1,5 dlStrösocker
1 mskCitron, ca 0,25 st
Kanderade pistagenötter
40 gPistagenötter
1 tskSirap Agave
Instruktioner
1

Veganska maränger: Värm ugnen till 100 grader.

2

Sila av spadet från kikärtorna. Häll 1½ dl kikärtsspad, ½ tsk citronjuice och vaniljsocker i en bunke.

3

Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.

4

Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ tim. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 1 tim på eftervärme.

5

Grovhacka nötterna och rosta i en torr stekpanna. Tillsätt agavesirap och blanda om. Lägg över nötterna på bakplåtspapper och låt svalna.

6

Vispa kokosgrädden i ca 10 min. Den behöver vara väl kyld. Tillsätt rivet citronskal från ½ citron.

7

Skär 2 st persikohalvor i mindre klyftor. Skölj hallonen.

8

Montering: Ta fram tallrikarna och lägg upp kulor av hallonsorbet, mangosorbet och kokosgrädde i en cirkel. Dekorera med persikoklyftor, hallon, kanderade nötter, maränger och myntablad.

Tips inför tillagning: Gör gärna maränger en dag i förväg och förvara torrt. Kyl kokosgrädden väl. Lägg tallrikarna i frysen 30 min innan servering.

Bild:

Nurlan Emir