Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Våfflor | ||
| 2 krm | Salt | |
| 2 tsk | Bakpulver | |
| 75 g | Smör | |
| 3,5 dl | Vetemjöl | |
| 3,5 dl | Mjölk | |
| 250 g | Potatis Fast | |
| Topping | ||
| 1 st | Gräslök - färsk | |
| 2 dl | Smetana | |
| 1 st | Rödlök | |
| 80 g | Löjrom | |
Våfflor: Smält smör och låt svalna något.
Skala och finriv potatisen.
Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet. Rör i den rivna potatisen och det smälta smöret.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.
Topping: Finhacka lök och gräslök.
Toppa våfflorna med löjrom, smetana, lök och gräslök.
Bild:
Nurlan Emir

15,97 kr /l

16,48 kr /kg

21,95 kr /st

137,50 kr /l

30,00 kr /kg

1 487,50 kr /kg

29,17 kr /kg

77,78 kr /kg

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg