Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| 3 dl | Basmatiris | |
| Gurksallad | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Gurka | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Mynta - färsk | |
| 200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| Tandorilax | ||
| 2 tsk | Garam Masala | |
| 1 msk | Chilipulver | |
| 0,2 st | Färsk ingefära | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 500 g | Laxfilé | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Koriander - torkad | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 1,5 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Citron | |
Tandorilax: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlöksklyftor. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, tomatpuré och citronsaft. Blanda runt ordentligt.
Skär laxen i ca 5 cm kuber och blanda ner i tandorimarinaden. Lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.
Gurksallad: Skala gurkan och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med yoghurt. Hacka myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min tills de har mjuknat en aning. Servera tandorilaxen tillsammans med gurksallad, ris och broccoli.
Näringsvärde: 684 KCAL 33g Protein 39g Fett 56g Kolydrater
Bild:
Linnea Swärd

67,80 kr /kg

62,78 kr /kg

269,50 kr /kg

49,90 kr /kg

1 150,00 kr /kg

139,75 kr /kg

199,88 kr /kg

54,24 kr /kg

59,95 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

31,95 kr

30,50 kr

40,56 kr /l

217,27 kr /kg

27,95 kr

119,75 kr /kg