Gå vidare till huvudinnehåll
Pestobakad spätta med spenatrisotto
Mattias Larsson

Pestobakad spätta med spenatrisotto

30 minEnkelt
421,55 kr
4 portioner 63,73 kr per portion
Pestobakad spätta med spenatrisotto

Till servering
0,5 stBasilika - färsk
50 gParmesanost
1 mskOlivolja, Extra Virgin
0,5 stCitron
Spenatrisotto
2 mskSmör
50 gParmesanost
1 dlMatlagningsvin Vitt
1 krmSalt
1 klyftaVitlök Färsk
1 mskOlivolja
6 dlVatten
40 gFärsk bladspenat
2 dlArborioris
1 stSchalottenlök
1 stFiskbuljong
Spätta
1 dlPesto Grön
1 krmSalt
500 gRödspättafile
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 °C. Vik ihop spättafiléerna till fyra paket. Salta dem och bred på peston. Ugnsbaka dem ca 10 minuter före servering (kärntemperaturen ska vara ca 48 °C).

Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull. Häll i vinet och låt det koka i 1 minut. Tillsätt ca 2 dl av buljongen. Koka risotton på låg temperatur och rör om hela tiden. Späd vartefter med den resterande buljongen.

Riv parmesanosten. Tillsätt bladspenaten, en klick smör och parmesanost efter ca 20 minuter när riskornen har ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt. Servera risotton med den pestobakade spätta?lén och citronklyftor.

Toppa gärna med lite god olivolja, extra parmesanost och färska örter.

Bild:

Jakob Fridholm