Glutenfri äppelpaj
Mari Bergman

Glutenfri äppelpaj

45 minEnkelt
265,75 kr
6 portioner9,15 kr per portion
Härligt lättlagad äppelpaj med smuldeg, underbart gott till varma sommardagar! Bjud gästerna på en helt glutenfri efterrätt, så kan fler njuta av sötsakerna.

Fyllning
3 krmIngefära Malen
0,5 tskKanel Malen
10 stSvenska Äpplen
0,5 dlHonung Flytande
3 krmKardemumma Mald
Pajdeg
200 gMat & Bak Smör
3 dlHavregryn Glutenfri
1 dlRåsocker Strö
3 dlMandelmjöl
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Skala och skiva äpplen och blanda i en skål med de torkade kryddorna och honungen. Fördela äpplena i en pajform och tryck ut degen över äpplena. Gädda i ugnen ca 30 min.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Bild:

Susanna Livijn Wexell