Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
3 krm | Ingefära Malen | |
0,5 tsk | Kanel Malen | |
10 st | Svenska Äpplen | |
0,5 dl | Honung Flytande | |
3 krm | Kardemumma Mald | |
Pajdeg | ||
200 g | Smör | |
3 dl | Havregryn Glutenfri | |
1 dl | Råsocker Strö | |
200 g | Mandelmjöl, ca 3 dl |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen.
Skala och skiva äpplen och blanda i en skål med de torkade kryddorna och honungen. Fördela äpplena i en pajform och tryck ut degen över äpplena.
Grädda i ugnen ca 30 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
2 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla