Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
1 st | Broccoli Färsk | |
Kyckling | ||
1 tsk | Spiskummin | |
3 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 tsk | Garam Masala | |
1,5 tsk | Salt Fint | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Chilipulver | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
2 msk | Rapsolja | |
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 msk | Tomatpuré | |
1,5 msk | Färsk ingefära | |
Myntadipp | ||
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 st | Gurka | |
2 krm | Salt Fint | |
1 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Blanda ihop garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlöksklyftor och tillsätt till yoghurten. Blanda i olja, tomatpuré och citronsaft. Blanda runt ordentligt.
Skär kycklingen i ca 5 cm kuber (om du inte har kycklinginnerfilé) och blanda ner i tandorimarinaden. Lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.
Myntadipp: Skala gurkan och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med yoghurt. Finhacka mynta och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2 min tills de har mjuknat en aning.
Servera tandorikycklingen tillsammans med myntadipp, ris och broccoli.
Näringsvärde: Kcal: 508 Fett: 20 g Protein: 42 g Kolhydrater: 37 g
Bild:
Malou Fickling
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Koriander Blad 10g Santa Maria
1 Turkisk Yoghurt 10% 500g Lindahl
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria