Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Rabarberkompott | ||
| 500 g | Färsk rabarber | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 1 st | Kanel Hel | |
| 1,25 dl | Strösocker | |
| Topping | ||
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 1 dl | Söta kex & kakor | |
Skala rabarbern om den är grov. Skär den i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med socker, vatten och kanelstång.
Låt koka på svag värme tills sockret och vattnet kokat in i rabarbern. Lyft ur kanelstången och fördela kompotten i fyra glas.
Toppa med en klick turkisk yoghurt och krossade biscotti.
Receptet är hämtat ur boken "Lättlagad sommarmat" av Åsa Swanberg (Ordalaget Bokförlag).
Bild:
Malou Holm

79,90 kr /kg

1 043,18 kr /kg

57,00 kr /kg

23,95 kr

22,50 kr /kg