Asiatiska fläskkarréspett med myntasås och tabbouleh
Mari Bergman

Asiatiska fläskkarréspett med myntasås och tabbouleh

1 t 30 minEnkelt
428,00 kr
4 portioner30,62 kr per portion
Ljuvligt goda och saftiga spett att lägga på grillen eller steka i panna. Låt karrén marineras i minst 1 timme, men gärna över natten i kylen för att få så mycket smak som möjligt. (Mathems familjekasse v23 2018)

Tabbouleh
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stRödlök
2 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
0,5 stBlomkål
1 dlCouscous
3 stTomater
0,5 stMynta - färsk
1 mskVit balsamvinäger
Myntasås
1 krmSvartpeppar Malen
1 stLime
1 krmSalt Fint
1 mskMajonnäs
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tskHonung Flytande
1 stMynta - färsk
Fläskkarréspett
1 mskFärsk ingefära
1 tskFlingsalt
1 mskFisksås - Asiatisk
1 mskBalsamvinäger
65 gVitlöksmarinad
800 gFläskkarré
4 stGrillpinnar
1 stLime
Instruktioner
1

Fläskkarréspett: Lägg spetten i blöt.

2

Häll marinaden i en skål. Skala och riv ingefära. Tillsätt riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, fisksås, balsamvinäger och salt till marinaden. Rör om ordentligt.

3

Skär karrén i tärningar och lägg ner i marinaden. Låt marinera i minst 1 tim men gärna över natten i kylen.

4

Myntasås: Blanda yoghurt med majonnäs i en skål. Tillsätt rivet limeskal, limesaft och honung. Finhacka myntan och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

5

Tabbouleh: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen och låt den sedan svalna lite. Skölj och finhacka blomkålen. Skölj och tärna tomaterna smått. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka myntan. Blanda alla ingredienser i en skål och tillsätt olja, vit balsamvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.

6

Fläskkarréspett: Trä köttbitarna på spetten.

7

Grilla spetten under lock på indirekt värme vid sidan av kolen, och vänd dem då och då om du vill grilla på utegrillen.

8

Du kan även grilla spetten i en grillpanna i ca 2 min på varje sida. Stek sedan klart i ugnen på 160 grader i ca 15 min.

Servera spetten med tabbouleh och myntasås.

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Näringsvärde: 715 kcal, 51 g protein, 42 g fett, 31 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir