Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
100 g | Salladsmix | |
Lasagne | ||
1 msk | Tamarisoja | |
1 krm | Örtsalt | |
2 tsk | Torkad oregano | |
800 g | Krossade Tomater | |
270 g | Tofu | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
2 st | Aubergine | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Kokosolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 dl | Valnötter | |
1 st | Basilika - färsk | |
2 tsk | Äppelcidervinäger | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
Pumpaparmesan | ||
2 krm | Flingsalt | |
1 dl | Pumpakärnor | |
1 msk | Bjäst | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig |
Skär tomaterna i mindre bitar. Häll av tofun och pressa ut vattnet.
Mixa tomater och valnötskärnor till ett smul, tillsätt tofun och pulsa till en bitig ”färs”.
Tillsätt tamarisojan och det mesta av basilikan (spara lite till garnering) och pulsa några gånger.
Skiva auberginerna mycket tunt på längden med en osthyvel eller mandolin. Koka vatten i en kastrull. Ånga aubergineskivorna i en sil under lock i två minuter.
Ta upp och torka av med hushållspapper.
Värm ugnen till 100°. Lägg en sked färs längst ner på varje aubergineskiva och rulla ihop. Lägg alla rullar i en ugnsfast form.
Skala och finhacka och lök och vitlök. Värm lökhacket försiktigt i en panna med lite olja.
Tillsätt tomatkrosset, de torkade örterna och vinägern. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Häll tomatkoket över auberginerullarna.
Gratinera mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills auberginerullarna blivit mjuka, och tomatsåsen har en ljummen temperatur.
Mixa alla ingredienser till pumpaparmesanen. Toppa lasagnen med färsk basilika och hälften av pumpaparmesanen.
Servera lasagnen med resten av pumpaparmesanen vid sidan av, och en enkel grönsallad.
Bild:
Ulrika Ekblom
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt